Ana Sayfa Tokmak 22 Ocak 2018 611 Görüntüleme

TOKMAK 22 OCAK 2018 PAZARTESİ

TOKMAK 22 OCAK 2018 PAZARTESİ

Doğru tespit
 Birkaç gündür Ordu’nun yağış altında olduğunu söyleyen okurumuz Sırrıpaşa caddesine döşenen kaldırımlar dahil bir çok kaldırımlarda yürüyemediğinden yakındı.
Özellikle yeni döşenen kaldırımlar üzerinde yerinden oynayan ve çatlayan taşlar yüzünden yaya yollarında yürümenin mümkün olmadığını söyleyen okurumuz “Su yerinden oynayan taşın içine giriyor. Taşın üzerine bastığınızda ise belinize kadar ıslanıyorsunuz” dedi.
Bu taşların döşenirken yeterli özen gösterilmediğini, bu döşeme işini kontrol edenlerin de işlerini yeterince yapmadığına inandığını söyleyen okurumuz “Daha yeni düzenlenen yerlerde bile kaldırım taşları yerlerinden oynar vaziyete gelmiş” dedi.
Yerinden oynayan taşların tek tek tespit edilerek hava müsait olur olmaz bu taşların sabitlenmesini isteyen okurumuzun konuya ilişkin olarak söylediklerini aynen aktarıyor ve konuyu ilgililerin bilgisine sunuyoruz.

 

Çöp Konteynerleri
Şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan çöp kutularının son derece kötü bir görüntüye sahip olduğunu ve bu yüzden değiştirilmesi gerektiğini geçtiğimiz günlerde yazdık ancak sesimiz duyurmadık.
Uzunca zamandır kullanılan çöp kutularının artık kullanılamaz hale geldiğini  söylerken  “kentimiz temiz tutuluyor. Belediyelerimizin bunda katkısı çok fazla… Çöp sorunu yaşamadığımız bir kentteyiz. Ancak bazı detaylar var. Örneğin uzun zamandır kullanılan çöp kutuları artık mikrop saçar hale geliyor. Bu nedenle belediye ekiplerdi bu kutuları periyodik bir şekilde kontrol etmeli. Hem görüntüsü hem de pisliği ile artık kullanılmaz hale gelenleri yenileri ile değiştirmeli” dermiştik öylede kaldı..

 

Trafik ve POLİS
Şehir içinde trafik sıkışıklığının olduğunu söyleyen ve bu duruma biraz da kuralları ihlal eden sürücülerin neden olduğunu ifade eden okurumuz, hafta sonları ve akşam saatlerinde bazı noktalara konulan trafik polisleri sayesinde düzenin geldiğini söyledi.
Polisin önünde kırmızı yanmasına rağmen araçların geçme cesareti gösteremediğini, polisin olmadığı ortamlarda ise yayalara yanan yeşil ışığa rağmen araçların gaza bastığını ve sıkışıklığa neden olduğunu sözlerine ekleyen okurumuz “buna defalarca şahit oldum. Adam, kendisine kırmızı yanmasına rağmen geçiyor. Bu defa yan yolları kapattığı için trafiği kilitliyor. Halbuki polis olan kavşaklarda kimse buna cesaret edemiyor ve trafik bu kavşaklarda tıkanmıyor” dedi.
Valla ne yalan söyleyeyim okuyucu gönderdi bende yazdım…

 

Kadrolu Dilenciler
Kışın soğuk günlerinde cadde ve sokaklarda mendil satarak ya da duygu sömürüsü yapara zorla para isteyen kişi veya kişiler vatandaşları adeta canından bezdirdi.
Bu konuyu defalarca gündeme getirdik 1-2 defa gösteri olsun diye müdahale yapıldı ancak sonuçta yine aynı tas aynı hamam oldu.
Samimi olarak söylüyorum Ordu’da birileri tarafından dilendirilen mendil sattırılan sokakları paylaşan kadrolu dilenciler var.

 

Biraz da gülmek lazım
Bir gazeteci, ülkenin en zenginlerinden, 65 yaşlarında bir işadamıyla röportaj yapmaktadır. Sorar:
– Efendim, bize bugünlere nasıl geldiğinizi, bu serveti nasıl oluşturduğunuzu anlatır mısınız?”
– Zevkle… 1920`lerin sonuydu. 1. Dünya Savaşının etkileri yeni yeni siliniyordu, benimse cebimde birkaç sentten başka bir şey yoktu. Cebimdeki 5 sentimle, bir elma aldım.
Akşama kadar onu parlatıp, 10 sente sattım. O gece sabahı zor ettim. Ertesi sabah, 10 sentimle 2 elma aldım ve onları da sattım.
Böyle çalışarak, bir ay sonunda, 10 dolardan fazla para kazanmış oldum. Sonraki ayın başında, karımın halası öldü ve bize 20 milyon dolar miras bıraktı…

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri