Ana Sayfa Ordu Haber 18 Aralık 2017 366 Görüntüleme

BAKAN YILMAZ BAŞKAN YILMAZ’I ÖVDÜ  

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Bakan İsmet Yılmaz, Başkan Enver Yılmaz yönetimindeki Büyükşehir’in yerel yönetimler alanındaki başarılı hizmetlerinin yanında çok önemli eğitim yatırımlarını da hayata geçirdiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Bakan İsmet Yılmaz, Başkan Enver Yılmaz yönetimindeki Büyükşehir’in yerel yönetimler alanındaki başarılı hizmetlerinin yanında çok önemli eğitim yatırımlarını da hayata geçirdiğini söyledi.
BAŞKAN ENVER YILMAZ, BÜYÜKŞEHİR’İN YATIRIMLARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Ordu Büyükşehir Belediyesinin kurumsal yapısı ve yatırımlarıyla ilgili Bakan Yılmaz’a bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “750 bin nüfusu ile birlikte Türkiye’nin 30. ve geliri en az Büyükşehir’i olmamıza rağmen geride bıraktığımız yaklaşık 4 yıllık süre zarfında sadece altyapıya 600 milyon TL ve suya 350 milyon TL yatırım yaptık. Kuruluş aşamasında devraldığımız 320 milyon TL’lik borçtan 2017 sonu itibarıyla borcunu sıfırlayan bir Büyükşehir Belediyesi konumuna geldik. Büyükşehir’i devraldığımızda personel giderimiz %44 iken, şu anda %18 oranında. Ankara’dan her yıl aldığımız pay, yıllık gelirlerimizin %92’si iken şu anda %70’ini oluşturuyor. Ordu’muzun 14 ilçesinde altyapı çalışmalarımızı %100 olarak tamamladık. Gelecek yıl Altınordu ve Fatsa ilçelerimiz ağırlıklı olmak üzere diğer ilçelerimizdeki üstyapı yatırımlarımız da tamamlandığında ilimiz, bölgemizin en yaşanabilir şehirlerinden biri olacak” şeklinde konuştu.
BAKAN İSMET YILMAZ, “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN EĞİTİM ALANINDA ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLARI VAR”
 Başkan Enver Yılmaz’ı Ordu’ya yapmış olduğu yatırımlar ve sunduğu hizmetlerden dolayı tebrik eden Bakan İsmet Yılmaz, “Genelde bütçe içerisinde personel giderlerinin yüzde otuzu aşmaması istenir. Ordu Büyükşehir Belediyesinde bu oranın %18 olduğunu görüyorum. Bu da milletimize daha çok hizmet yapılacağı anlamına geliyor. Diğer taraftan Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’ın yerel yönetimlerle ilgili hizmetleri dışında eğitimle ilgili yatırımları olduğunu biliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Ordu’da ikili eğitimin ortadan kaldırılmasıyla ilgili ilave derslik ihtiyaçlarını çözmek istiyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı olarak, arsayı temin edip yapım bölümünü de Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle gerçekleştirmek suretiyle 2019 yılı sonuna kadar Ordu ilinde ikili eğitime son vermeyi düşünüyoruz. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem eğitime sağlamış olduğu katkılardan hem de Ordu’nun güzelleşmesi, toplum hayatının kolaylaşması, altyapı, park ve bahçeler ve sosyal belediyecilik gibi yerel yönetimler alanındaki diğer hizmetlerin hayata geçirilmesi hususunda gösterdiği gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor ve kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri