Ana Sayfa Yazarlar 17.11.2017 378 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Hayat Dersi

Bugün Cuma sizlere farklı bir  hikaye sunuyorum buyurun okuyun,payına düşen hissenizi almayı da unutmayın..
Günlerden bir gün, köylerden birinde, adamın birinin eşeği, kuyuya düşmüş. Niye düşer, nasıl düşer sormayın. Eşek bu. Düşmüş işte. Belki kör bir kuyuydu, ağzı tahtayla kapatılmıştı, belki üzerine de toprak dökülmüştü. Zamanla tahta çürüdü, zayıfladı, ot yemek isteyen eşeğin ağırlığını çekemedi ve güm!…
Hayvancık saatlerce acı içinde kıvrandı, bağırmış kendi kendine, kendi dilinde. Sesini duyan sahibi gelip bakmış ki vaziyet kötü.
Zavallı eşeği kuyunun dibinde öylece melül mahzun mahzun bakınıyormuş. Üstelik yaralanmış.
Karşılaştığı bu durumda kendini eşeği kadar zavallı hisseden adamcağız köylüleri yardıma çağırmış. Ne yapsak, ne etsek, nasıl çıkarsak soruları havada kalmış. Sonunda karar verilmiş, kurtarmak hem çok güç hem de onca uğraşıya değmezmiş. Tek çare, kuyuyu toprakla örtmek.
Ellerine aldıkları küreklerle başlamışlar etraftan kuyunun içine toprak atmaya…
Zavallı hayvan, üzerine gelen toprakları, her seferinde silkinerek dibe döke döke ayaklarının ayaklarının altına aldığı toprak sayesinde her an biraz daha yükseliyormuş. Ve sonunda yukarıya kadar çıkmış. Köylüler ağzı açık öylece kalakalmışlar!
Hayat, bazen bizim de üzerimize abanır. Toz toprakla örtmeye çalışanlar çok olur. Bunlarla baş etmenin tek yolu, yakınıp sızlanmak değil, düşünüp silkinmek ve kurtulmak,aydınlığa adım atmaktır.

İlginizi çekebilir

Okuyucumuzdan Gelen Yazı

Okuyucumuzdan Gelen Yazı

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri