Ana Sayfa Tokmak 19 Kasım 2023 354 Görüntüleme

ARTIK ÇOCUKLAR BİLE BİLİYOR…

Çocuklar sokakta, ellerinde bir top, bağıra çağıra konuşuyor, tartışıyorlarmış.

Yoldan geçen bir siyasetçi sormuş;

-“Ne var? Ne oluyor? Neden birbirinize avazınızın çıktığı kadar bağırıyorsunuz?”

***

Çocuklardan biri öne atılmış;

-“Amca bir top bulduk. Aramızda bir iddiaya girdik. Kim en büyük yalanı söylerse, bulduğumuz top onun olacak.”

***

Politikacı kızmış çocuklara…

-“Hiç utanmıyor musunuz siz? Ben sizin yaşınızdayken yalan nedir bilmezdim. Hala da bilmem. Yalan kötüdür. Hele bu yaşta yalan ile ilgili iddiaya girmeniz çok fena. Derhal bırakın bu oyunu”

***

Çocuklar bir süre düşünmüşler.

Sonra önlerindeki topa bakmışlar.

Aralarından biri topu almış ve siyasetçiye uzatmış,

-“Tamam amca! Sen kazandın. Top senindir!”

***

Siyasette özellikle son günlerde yaşananlar, artık siyasetin ne şekilde yapıldığını, siyasetçinin de ne şekilde davrandığını çocuklara bile öğretti sanki…

 

 

 

ORDU RÜZGARI

İstanbul Yenikapı Sahili Etkinlik Alanında yapılan Ordu Tanıtım Günleri organizasyonuna memleket özlemi çeken Ordulular ve İstanbullular akın etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Birbirimizi çok özledik. Bu coşku bunu gösteriyor. Burada İstanbul’da hasret gideriyoruz. Mesafelerin çok kısaldığı, ulaşımın kolaylaştığı bu dönemde hasretliğimiz en aza indi. Bizler şimdi sizleri her alanda daha da güzelleştirdiğimiz Ordu’ya davet ediyoruz. Şelaleler, yaylalar, eşsiz manzaraları ile kendine hayran bırakan şehrimize daha da güzel çalışmalar kazandırmamız mümkün. Ordu’muzu daha da güzelleştirmek için önemli çalışmaların altına imza atıyoruz. Bu bakımdan beklentilerinde ötesine geçerek, klasik belediyeciliği yıktık. Yol, su ve diğer altyapı yatırımları şu ana kadarki dönemleri baz alırsak rekor kırdık. Bunun dışında zenginliklerimizi ve kaynaklarımızı yeniden keşfediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

Gazetecinin Haklı Serzenişi

Gazetecilik siyaset gibi uzun soluklu bir maratondur.

Gazeteci çoğunlukla siyasetten beslenir, siyasetçi ise gazeteci olmadan genellikle eli kolu bağlanır. Gazeteci aktarır siyasetçinin tüm yaptıklarını. Ama satın alınmadan, doğru, objektif ve bilgi amaçlı olarak aktarandır gazeteci.

Siyasette görmemek, duymamak lazım. Oysa gazeteci gördüğünün, duyduğunun doğruluğunu öğrenip yazar. Siyasette gördüklerin bir gün işine yarar diye, yani politik olmak adına, her şey halının altına süpürülür.

Oysa Uğur Mumcu ne güzel demiş “YALNIZCA GÖRDÜKLERİNDEN DEĞİL, SUSTUKLARINDAN DA SORUMLUSUN.”

Ne çok şeye susar olduk, değil mi?

Yani siyasetçi ve gazeteci birbirine muhtaçtır ama ortada bir vahamet olduğunda, bunu yazan ve konuşmayan olunca millette teşhisi koyamayan oluyor.

Neden yazıyoruz? Çünkü gözler önüne sermek için.

Neden yazıyoruz? Yalana, yanlışa, haksızlığa dikkat çekmek için.

Neden yazıyoruz? Ortada vahim bir durum var ise ses olabilmek için.

Neden yazıyoruz???

Yazmamız zarar değil, aksine faydadır. Üstesinden gelmemiz gereken bu iş, kendimizle ilgili eylemeleri değil, toplumu ilgilendiren tüm sorunu, faydayı insanlara aktarabilmek içindir. Toplumun yararını gözetmek içindir. Unutmayın! Gazeteci aynı zamanda bir toplumbilimcidir.

Ne zaman gazetecilikte beyefendiler, hanımefendiler küsmez, susturulmaz ve gazetenin içerisinde yer almaya karar verir işte o zaman doğrular daha çok aydınlatır.

 

 

 

 

PARASI OLAN NİYE UĞRAŞSIN Kİ?

Banka faizleri yüzde 40’lara çıkmış durumda.

Bazı bankalar faiz oranlarını müşteriye ya da yatırılacak paraya göre yüzde 45’lere kadar yükseltebiliyor.

***

Beş milyon lira paranız var diyelim…

Nereden baksanız şehrin iyi bir semtinde iyi bir daire parası.

Bu parayı yani beş milyon lirayı faize yatırdığınızda size yıllık getireceği faiz getirisi 2 milyon 250 bin lira…

Aylığa böldüğünüzde ise 187 bin 500 lira yapıyor.

***

Bu para ticaret yaparak kazanılmaz…

Bu para mal mülk alarak kiraya vermekle de kazanılmaz…

Bu para ancak para ile kazanılır…

Bu para, parayla kazanılmaya devam ettiği müddetçe kimse de (parası olanla tabi)ne mal mülk almakla uğraşır ne de ticaret yapmakla…

 

 

 

Aday Adaycıkları!

AK Parti’de Büyükşehir ve Altınordu Belediye başkan adayı olmak isteyen çok sayıda isim var ama “Ben partinin büyükşehir belediye başkan adayı veya Altınordu Belediye Başkan adayı olmak isterim” diye bu isteğini açıkça dile getirebilme cesaretini gösteren hiçbir şu ana kadar isim ortalığa çıkmadı.

Aday olmak isteyen bazı isimlerin sosyal medya aracılığı ile nabız yokladıklarını hatta çakma anketler yaptırarak durum değerlendirmesi yaptıklarını görüyoruz.

İstanbul Yenikapı sahilinde yapılan 12. Ordu Tanıtım Günlerine takım elbiselerini giyerek görücüye çıkan aday adaycıkları damgasını vurmuş!

Hatta Ordu’da aday olduklarını açıklamaya korkanlar İstanbul’dan ses vererek “partim isterse aday olurum” mesajı yollamışlar!

 

 

ORDU SESSİZLİĞİ!

Ben “sokak dedikodularını ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diyerek her zaman değerlendirmeye tabi tutarım.

Malum önümüzde Türkiye’nin ve Ordu’nun geleceği açısından çok önemli yerel seçimler var.

Ordu’nun ilçelerinde aday olacak isimlerin yavaş yavaş ortaya çıkmalarından sonra herkesin merakla beklediği Büyükşehir Belediyesine kimlerin aday adayı olarak ortaya çıkacağı ve sonrası aday olacak isimlerin şehirde ve partilerinde karşılıkları olacak mı bunu bekliyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için AK Partiden şu ana kadar resmen ben adayım diyen bir ismin ortaya çıktığına tanıklık etmedik.

Aday olacağı şeklinde isimleri ortaya atılan AK Parti eski Grup başkan vekili Eyüp Fatsa önce ben aday olmayı düşünüyorum dese de mevcut Başkanımız Hilmi Güler aday olmazsa olurum diyerek yaptığı son manevrası ile başka yerlere göz kırptığı sinyalini vermiş oldu.

Peki Kurucusu olduğu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alındıktan sonra  hep suskunluğu seçen partisi ve partisini temsil eden dava arkadaşları hakkında bir tek kelam etmeyen Enver Yılmaz ismini aylardan beri ortaya atanlara en büyük cevabı yine Enver Yılmaz vererek biz partimizin neferiyiz hangi göreve ne zaman verilirse biz orada oluruz  vatandaşların teveccühüne duyarsız kalmamalıyız diyerek te göreve hazır olduğu mesajına partinin yetkili organları ne der onuda zaman içinde göreceğiz sözleri ile samimi bir açıklama yapmış oldu.

Sadece benim bildiğim bir gerçek var oda Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Dr.M.Hilmi Güler ve OBB Kurucu başkanı Enver Yılmaz’dan biri aday gösterilir ve kim gösterilirse gösterilsin seçimin galibi olur.

İlginizi çekebilir

TOKMAK 12 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ

TOKMAK 12 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri