Ana Sayfa Ordu Haber 6 Temmuz 2022 269 Görüntüleme

7/24 KENT MERKEZİNDE SAHADAYIZ

Altınordu Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Aşkın Tören’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis gündemine geçilmeden önce konuşan Başkan Aşkın Tören, Altınordu Belediyesinin sahada yürüttüğü çalışmaları, yatırımları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

“KENT MERKEZİNDE ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ 7/24 ESASLI DEVAM EDİYOR”

Kent merkezinde devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarına değinen Başkan Tören, “Göreve gelir gelmez oluşturduğumuz acil eylem planımız doğrultusunda Düz mahallede her yağışta meydana gelen su taşkınları sebebiyle yaşanan olumsuzluklara müdahale etmiş ve yağışlardan en çok etkilenen o bölgemizle ilgili alt yapı çalışmalarımızı tamamlamıştık. Bu yıl da mevcut altyapı çalışmamızı tamamladığımız Düz Mahallemizin tamamında asfalt çalışmamızı ve kaldırım çalışmamızı tamamlayarak bu bölgeyi de yenilenen modern yüzüyle hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.

Cumhuriyet mahallemizde geçen yıl yaklaşık 14-15 km sıcak asfalt ve alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızı tamamlayarak mahallemizin uzun yıllardır beklediği hizmeti vatandaşımız ile buluşturmuştuk. Bu yıl da aynı şekilde kaldığımız yerden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tarihi mahallelerimizde devam eden özel çalışmalarımızın yanı sıra planlı programlı bir şekilde mahallelerimizde sürdürdüğümüz altyapı çalışmalarımız da kesintisiz bir şekilde sürüyor.

“FINDIK HASAT SEZONU ÖNCESİ KIRSALDA YOĞUN YOL ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Kent merkezinde ve kırsalda bütün şehir eşit hizmet ilkesi ile başlattıkları yoğun çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Tören, “Fındık hasat mevsimimiz yaklaştı. Bu manada kırsalda özellikle yol ağıyla ilgili eğimli arazileri yoğun bölgelere ağırlık vererek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bu hasat sezonunu geçirebilmeleri adına yol bakım onarım ve reglaj çalışmalarına ağırlık verdik. Bunun yanında yine kırsal mahallelerimizin yol ağını nitelikli bir ulaşım imkanına kavuşturan beton yol programımızda da 50 mahalleyi geride bıraktık” ifadelerini kullandı.

“KURBAN BAYRAMININ HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

Hemşehrilerinin ve milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik eden Başkan Tören, “yaklaşmakta OLAN Kurban Bayramımızı meclisimiz aracı ile tebrik ediyor, Kurban Bayramımızın halkımız için İslam alemi için ülkemiz için milletimiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Birlik beraberliğin kardeşliğinin yardımlaşmanın ve samimiyetin bayramı olarak gördüğümüz bu bayramın inşallah şehrimize huzur barış ve esenlik getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” sözlerini kullandı.

“TÜM HALKIMIZI VE GÜREŞSEVERLERİ 10 TEMMUZDA ALTINORDU YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNE BEKLİYORUZ”

Altınordu Yağlı Pehlivan Güreşlerinin kıyı da olma özelliği ile bir ilk olduğunu söyleyen Başkan Tören, “8’i altın kemer sahibi olan Kırkpınar Başpehlivanlarımızın katılım sağlayacağı 52 başpehlivanla Bayramın 2. Günü 19 Eylül Stadyumunda bir etkinliğe Altınordu Belediyesi olarak imza atacağız. Bu vesile ile üç kez üst üste Kırkpınar Başpehlivanı olan Mustafa Bük ve Kırkpınar Başpehlivanı unvanını kazanan Davut Yılmaz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yine bir başka gururumuz Recep Kara beyefendi de mevcut Kırkpınar Başpehlivanlarından altın kemer sahibi oda bu etkinlikte diğer başpehlivanlarla birlikte güreşte er meydanın da yerini alacak.

Meclis üyelerimizi ailelerini ve güreşseverlerimizi bir kez daha 10 Temmuz’da 19 Eylül Stadyumunda gerçekleştireceğimiz bu etkinliğe davet etmek istiyorum. Bu kültürel faaliyetimiz aynı zamanda şehrimizin tanıtımına katkı verecek. Bütün güreş severleri, spor severleri ata sporumuz, Türkün milli sporu olan güreş etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

İlginizi çekebilir

FINDIK HASADI ONLARA EMANET

FINDIK HASADI ONLARA EMANET

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri