Ana Sayfa Ordu Haber 22 Mart 2018 386 Görüntüleme

33 FİRMAYA 229 BİN LİRA CEZA

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda işletmelerine yönelik denetimlerine 2018 yılında da aralıksız devam ediyor.

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda işletmelerine yönelik denetimlerine 2018 yılında da aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda, 1 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar İl genelinde gıda ile bağlantılı 2 bin 226 işyeri denetlendi. Yapılan denetimler sonucu; toplam 33 firmaya 229 bin 162 TL para cezası kesilirken, denetimlerde mevzuata aykırı bulunan 2.831 kg kanatlı et ürünü, 2.516 kg süt ürünü, 480 kg arıcılık ürünü ile 18 kg diğer gıda ürünü imha edildi. Ayrıca, 16.560 kg gıda ürünü de analizleri sonuçlanıncaya kadar yediemine alındı.

Aralıksız olarak yapılan risk esaslı denetimler, rutin denetimler ve ‘Alo 174 Gıda İhbar Hattı’na gelen şikayetler doğrultusunda, insan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevzuata aykırı hareket eden firmalara ceza verildi.

Gıda işletmelerine yönelik denetimler hakkında açıklamada bulunan Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması noktasında azami bir hassasiyet gösterildiği vurgulayarak, “Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler riske dayalı denetim (rutin denetim), numune denetimleri, Alo 174 Gıda Hattına yapılan şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülmektedir. Bunların dışında özel günler, özel dönemler ve özel kontroller amacıyla diğer denetimler de yapılmaktadır. Aynı zamanda ilçelerimize yönelik olarak toplu denetimler de sürdürülmekte ve bütün gıda işletmecileri denetlenmektedir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bulunan kantin ve yemekhaneler ile birlikte okul çevresinde gıda satışı yapan veya toplu tüketime sunan işyerlerinin denetlenmesine özen gösterilmektedir” dedi.

33 İŞLETMEYE 229 BİN TL CEZA UYGULANDI

1 Ocak 2018 tarihinden bu güne kadar gerçekleştirilen denetimlerde 33 işletmeye, 229 bin TL para cezası uygulandığını ifade eden Kemal Yılmaz, “1 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar il genelinde gıda ile bağlantılı 2 bin 226 işyeri denetlendi. Denetimler sırasında 122 adet gıda numunesi alınmış olup, gerek analiz sonuçlarına göre, gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 33 işletmeye toplam 229 bin 162 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca, denetimlerde mevzuata aykırı bulunan 2.831 kg. kanatlı et ürünü, 2.516 kg. süt ürünü, 480 kg. arıcılık ürünü ile 18 kg. diğer gıda ürünü imha edildi. Ayrıca 16.560 kg gıda ürünü de analizleri sonuçlanıncaya kadar yediemine alınmıştır” diye konuştu.

4 BİN 664 KİŞİYE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, ekmek kasaları ve taşınması ile ilgili hususlara denetimler sırasında azami özen gösterildiği vurgulayan Kemal Yılmaz, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında, fırınlarda üretim, satış ve araçla dağıtım yapan tüm personel ile ekmek satışının yapıldığı bakkal, market, büfe, AVM vb. yerlerde, ekmek satışından sorumlu personellere yönelik yapılan ve halen de devam etmekte olan, Tebliğ içeriğini kapsayan kuralların da anlatıldığı hijyen eğitimlerinde, toplam 4 bin 664 kişiye, hijyen eğitimi verildiği sözlerine ekledi.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri