Ana Sayfa Ordu Haber 11 Haziran 2021 509 Görüntüleme

CEREN ÖZDEMİR’İN ANNESİNDEN SUÇ DUYURUSU

ORDU'da cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından evinin önünde bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi, balerin Ceren Özdemir'in (20) annesi Güfer Özdemir, Adalet Bakanlığı'nın Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu 'Özgür Arduç'un firarı konusunda ilgili personelin tutumunun yaşam hakkının ihlalini gerektirip gerektirmediği konusunun bilgi ve değerlendirmeler ışığında incelenmelidir' görüşüyle ilgili konuştu. Özdemir, "İhmallerin incelenmesi gerektiğini biz de düşündüğümüz için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. Çünkü burada çok ihmallerin olduğunu gördük. Eğer o ihmaller olmasaydı benim çocuğum yaşıyor olacaktı" dedi.

ORDU’da cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından evinin önünde bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi, balerin Ceren Özdemir’in (20) annesi Güfer Özdemir, Adalet Bakanlığı’nın Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu ‘Özgür Arduç’un firarı konusunda ilgili personelin tutumunun yaşam hakkının ihlalini gerektirip gerektirmediği konusunun bilgi ve değerlendirmeler ışığında incelenmelidir’ görüşüyle ilgili konuştu. Özdemir, “İhmallerin incelenmesi gerektiğini biz de düşündüğümüz için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Çünkü burada çok ihmallerin olduğunu gördük. Eğer o ihmaller olmasaydı benim çocuğum yaşıyor olacaktı” dedi.

Özdemir ailesi, katil zanlısının cezaevi firarisi olması nedeniyle kızlarının ölümünden kamu görevlilerini sorumlu tutarak, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık ise kamu görevlileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Ailenin takipsizlik kararına yaptığı itiraz da Ordu 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nce reddedildi. İtirazlarının reddedilmesi üzerine aile Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaparak, kamu görevlileri hakkında verilen takipsizlik ve kamu davası açılmasına yer olmadığı yönündeki kararların iptalini istedi.

‘BURADA ÇOK İHMALLERİN OLDUĞUNU GÖRDÜK’

Anne Güfer Özdemir, Adalet Bakanlığı’nın Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu görüşü değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi’ne çocuğunun hakkını almak istediği için başvuruda bulunduğunu belirten anne, “İhmallerin incelenmesi gerektiğini biz de düşündüğümüz için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Çünkü burada çok ihmallerin olduğunu gördük. Kendi bireysel araştırmalarımız olsun, kamuoyunun bize bildirmiş olduğu olsun gerçekten bir ihmalin olduğu söz konusuydu ve incelenmesi de gerekirdi. Eğer o ihmaller olmasaydı benim çocuğum yaşıyor olacaktı. Sadece çocuğum değil biz aile olarak battık. Babası çocuğundan ayrılmamak için işi gücü bıraktı köye taşındı. Çocuğundan ayrı kalmamak için. Ben depresyon ilaçları kullanıyorum. Ayakta durabilmek için. Kızım sokağa çıkamıyor. 27 yaşında korkudan işe gidemiyor. İki sene olacak neredeyse, 27 yaşındaki bir kızın da hayatı sönmüş oldu. Yani 4 hayatı birden söndürmüş oldular” diye konuştu.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri