Ana Sayfa Tokmak 28 Haziran 2021 1626 Görüntüleme

TOKMAK 28.06.2021

Defalarca kaleme almamıza rağmen nedeni bilinmez ama bazı işyerleri ve evlerin balkonlarına asılan TÜRK BAYRAKLARININ YIRTIK ve ESKİMİŞ ve SOLMUŞ olmasına nedense yetkililerin sesi çıkmıyor.

BAYRAĞIMIZ

Defalarca kaleme almamıza rağmen nedeni bilinmez ama bazı işyerleri ve evlerin balkonlarına asılan TÜRK BAYRAKLARININ YIRTIK ve ESKİMİŞ ve SOLMUŞ olmasına nedense yetkililerin sesi çıkmıyor. Bir kez daha yazıyorum. Sayın Valim, Belediyelere uyarıcı olarak yazdığımız yazılarımıza nedense gereken ilgi gösterilmediği için çirkin görüntüler hala devam ediyor. Bazı işyerleri ve Evlerin balkonlarına asılmış olan BAYRAKLARIMIZIN yırtılmış renginin solmuş olduğunu görüyoruz.Bu konuda duyarlılığınızı bildiğim için son çare olarak size şikayet ediyorum yazdığımız görmezden duymazdan gelen vurdumduymazları… Bir ekip oluşturulmalı ve Altınordu ilçemizin taranarak bu sorunun çözülmesini istiyoruz.

 

Büyükşehir “BÜYÜK” İşlere İmza Atıyor..

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde Atatürk Bulvarı üzerinde hayata geçirdiği “Kafeler Caddesi” projesi ile ilçeye çok önemli kazançlar sağlarken Modern yapısı ile vatandaşların beğenisini kazandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu genelinde hayata geçirdiği çağdaş şehirlik çalışmaları ile göz doldurmaya devam ediyor. Turizm destinasyonları başta olmak üzere birçok alanda estetik dokunuşlara imza atan Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarla ilçelere modern görünüm kazandırıyor.

 

“Kitabın Gelirinin Tamamı Fona “

“İyi Ki Doğdun Ceren” adlı kitabın imza gününde kitap ile ilgili bilgi veren Yazar Birol Öztürk, ; “Ceren Özdemir,Türkiye’nin gündemine oturdu, kadın cinayetleri konusunda bir sembol haline geldi. Ceren, ortalama bir ailenin kızıydı, içimizden birisiydi. O dönem oluşan hassasiyetten hareketle onu nasıl ölümsüzleştirebiliri diye düşünürken, ailesiyle birlikte böyle bir kitap yazmaya karar verdik. Ceren, doğum günlerinde kendisine ‘İyi Ki Doğdun Ceren’ diye kutlama yapılmasını çok seviyormuş. O beklentisine cevap vermek için kitabın adını böyle koyduk. Kitabı Güzel Ordu Kültür ve Sanat Derneği bastı. Kitabın gelirinin tamamı, dernek bünyesinde oluşturulan Ceren Özdemir Sanat Fonu’na aktarılıyor. Oradan da sanat eğitimi gören kız öğrencilere burs olarak veriliyor. Bu kitaptan ticari bir kazanç söz konusu değil. Kitap için vereceğiniz her kuruş, kız çocuklarına burs olarak vereceğiz. Bu bir imza günü değil, vefa günüdür. İlkini Taşbaşı’nda yapıyoruz. Çünkü Ceren bu mahallenin çocuğu. Biz Ceren’in verdiği sözleri yerine getirerek onu yaşatmaya çalışıyoruz.”

 

Sahi Ne Demeli..

Öğretmen, Polis ve Bekçi maaşlarını çıkartmışlar. Alt alta sıralamışlar. Öğretmen, Polis ve Bekçiden daha az maaş alıyor. Şimdi bu tabloya bakıp ne diyeceğiz? -“Öğretmene bu maaş reva mı?” diyeceğiz… Ya da…“Bekçiye verilen maaş çok değil, Öğretmene verilen maaş az” mı diyeceğiz… Veya… Polis ile Bekçi maaşı arasındaki 879 lira fark olduğuna takılıp “Bekçiler yakında polislere ‘Maaşın kadar konuş’ derler mi ?” diye yorum mu yapacağız. Hatta… Lise mezunu Bekçi ile Üniversite Mezunu Bekçi maaşı arasındaki 7 lirayı görüp; -“7 lira için Üniversite okumanın hiç mi hiç gereği yok” mu diyeceğiz? Ne diyeceğiz şimdi bu duruma?

 

Bir Açıklama Gerekli..

Türkiye’de gündem… Kurumlardan, belediyelerden çift veya daha çok maaş alanlar… Tek tek açıklanıyor… CHP’li Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’in bu konuda iddialarını duymaktan gelmez olmaz. Ordu’da ise tık yok! Ordu tertemiz (!) maşallah! Hadi buradan Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine soruyorum: Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kaç şirketi var? Kaç birliği var? Bunların yönetim kurulu üyeleri kimler? Yönetim Kurulu üyesi olarak aylık ne kadar maaş alıyorlar? Büyükşehir’den Siyasetle uğraşıp kenarda bekleyerek maaş alan var mı bilmiyorum ama yine de “ben yok demek” istiyorum. Onun içinde bir açıklama bekliyorum..

 

İki Siyasetçi

İki siyasetçi her nedense aralarında geçinemiyorlarmış. Araları tamamen açıldığı için onları barıştırmak adına hatırı sayılır birine götürmüşler. Birinci siyasetçi “Bu ahlaksız yok mu..” deyip adamın tüm ayıplarını ortaya döküp rezil/kepaze etmiş. Diğer siyasetçi de “Bu edepsiz, bu soysuz yok mu…” deyip ondan aşağı kalmamış. Dinleyenler hatırlı adama dönüp: “Her iki tarafı da dinlediniz. Söyleyecekleriniz yok mu?” diye sormuşlar. Adam gülümsemiş: -Her ikisi de doğru söylüyor, demiş.

 

Şeytan Doldurur..

Düğün, nişan, asker uğurlama; dini bayramların sabahı, ay tutulması ya da spor karşılaşmaları sonrası havaya silahla ateş açılması sonucu, yüzlerce masum insanı kaybettik!.. Çok yazdım, çok örnek verdim!.. 20 yıl içinde ruhsatlı silahımla 4 şarjör mermi atmamışımdır!.. Sevmiyorum, zorla değil!.. Eskilerin dediği gibi “şeytan doldurur”… Sadece Ordu değil, Türkiye maganda kurşunuyla çok can kaybetti…

İlginizi çekebilir

27 Aralık 2021 Pazartesi

27 Aralık 2021 Pazartesi

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri